Fornebu BTK i Riga, Latvia

Fornebu BTK, med Mikael (lagleder) og Petter Mortensen, Philip Aasen, Sebastian Flaatten og Alex Lund var helgen 16-18/9 på tur til Latvia for å spille Riga City Council's cup. Denne turneringen samlet spillere fra 7 land, i hovedsak fra Latvia, Litauen, England og Norge. Vi ankom med fly tidlig fredag morgen og ble plukket opp av arrangørene på flyplassen og kjørt til hotellet. Etter litt hvile (og pizza) dro vi til treningslokalene til RTU Technical University for å spille en uoffisiell treningskamp mot noen sterke Latviske spillere (de var ranket 4, 11, 12 og 19 på seniornivå i Latvia sånn cirka om jeg husker rett). Det ble mange svært tette og gode kamper, der våre spillere stort sett dro i land knepne seiere. Etter 16 kamper alle norske mot alle latviske vant vi med 11-5 sammenlagt!! Meget bra prestasjoner over hele linja og svært god og hyggelig stemning.

Lørdag Gutter 2006 og yngre

Lørdag er vi i hallen klokken 08.30, for turneringen (2006 og under) som starter 09.30. Siden Alex er for gammel er han med som coach hele dagen og gjør en strålende innsats. De tre andre gutta går gjennom innledende gruppespill uten å tape sett. Etter en god lunsj starter hovedturneringen og gutta fortsetter storspillet. Spesielt verdt å merke seg er at Petter vinner 3-0 mot danske Fly-Kristensen som representerte Danmark under kadett-EM i Serbia i sommer. Dessverre går Philip på en smell i kvartfinalen som han ikke kommer til å glemme med det første. På 6-8 i femte sett slår Philip en perfekt smash og motstander (fra Litauen) slenger ut racketen og feiltreffer med håndtaket på racketen og får på utrolig vis ballen tilbake. Ballen treffer i tillegg like gjerne kanten på bordet og Philip taper måpende poenget. Etter å ha summet seg kommer neste ball og motstander treffer igjen(!) kanten, så stillingen er på mest ufortjente vis noensinne 6-10. Ender med tap 7-11 og dagens nedtur.

Men vi er kjapt tilbake igjen:-) Petter og Sebastian spiller seg frem til semifinale uten store problemer, men møtes uheldigvis der. Sebastian vinner 3-0 (6,8,9) i en veldig bra og underholdende kamp. I finalen møter Sebastian Latvia's Arturs Spalis. Denne kamper blir også meget underholdende, men overraskende nok er det en kamp om 16'ende plassen, som går på bordet ved siden av, som stjeler mye av oppmerksomheten innledningsvis. Her bølger femte sett frem og tilbake og begge spillere har mange matchballer. Den Engelske spilleren er i førersetet mesteparten av tiden. Kanskje ikke så rart siden han er backet av ca 30 engelskmenn i hallen som jubler og skråler for hvert poeng han vinner. Nedturen er derfor av legendariske proporsjoner når han på 16-17 presterer det vi for alltid vil huske som tidenes donkey (enkel smash som bommes fullstendig). Sebastian, derimot, er immun mot sånne feil og vinner på overlegent vis finalen med 3-1.

Søndag Gutter 2003 og yngre

Søndag er det tid for de eldre gutta og Alex får endelig lov til å bli med å spille. Søndag er det kun 16 påmeldte spillere og alle holder høyt nivå. Petter havner i en veldig tøff gruppe og taper alle kampene sine med knapp margin (2-3, 2-3 og 1-3). Men han tar sett på og presser Englands beste spiller (Poww) til 1-3 (5,-9,6,13), og spiller veldig bra. Philip taper mot førsteseedet, Kogans fra Latvia, men vinner sine to andre kamper og går videre. Alex får problemer og taper mot en diger Litauer med ulovlige server, men vinner de andre kampene sine og går også trygt videre. Sebastian gjør akkurat så mye som han trenger for å vinne alle sine kamper, og kommer seg til og med forbi en matchball imot mot Fly-Kristensen fra Danmark.

I sluttspillet er det dessverre slutt for Alex (9,13,9 mot Kogans) og Philip (8,-5,6,4 mot den svære Litaueren med ulovlig serve) i første runde som er kvarten. Sebastian vinner på sin side kvarten 3-0 (8,8,9) og semi 4-1 (7,11,-2,8,9) mot Litaueren.

I finalen møter Sebastian Poww (Naphong Boonyaprapa ), som har vært ranket som nummer 1 U18 i hjemlandet England. Det blir en svært spennende og tett finale. Sebastian havner under 1-3, men kjemper seg tilbake til 3-3 etter to sett med 11-9, 11-9. I siste sett skaffer Poww seg initiativet og ledelse 6-4. Da får han tilsynelatende krampe i låret og må ta en 10 minutters medical timeout før han er klar igjen. Sannsynligvis er han utslitt og klarer nesten ikke stå på beina. Dessverre er Sebastian nå litt for snill og tør ikke helt utnytte situasjonen som han kunne ha gjort med å få motstander over på feil fot. Han kjører isteden litt for snille, korte server og kampen ebber litt ut i tap 4-3 (-9,9,9,6,-9,-9,6). Men alt i alt en fantastisk kamp og veldig bra innsats av Sebastian!

Etter at turneringen er slutt tar vi oss en sightseeing i gamlebyen

og bonder med våre nye Engelske venner.

Philip slår Poww i en push-ups konkurranse og Petter slår samme mann i spider-man walk. God stemning som ikke gir seg før vi er hjemme i Oslo og går og legger oss ca klokken 1 på natten.

Takk til Latvia fra oss i Fornebu BTK!

19.9.2022

Fornebu BTK