Meny

Æresmedlem

Svenn-Erik Nordby ble utnevnt til klubbens aller første Æresmedlem i forbindelse med 10-årsmarkeringen av klubben. Han hedres for en betydningsfull og langvarig innsats for klubben.

Han er hjernen bak ideen om en bordtennishall på Fornebu som startet allerede i 2005. Han har vært en god støttespiller for styret opp gjennom tiden og ikke minst, vært trener for barn og unge på bordtennisskolen i flere år.

Fornebu i toppen av tabellen!

Fornebu i toppen av tabellen! Med kun tre kamper igjen for a-laget før grunnserien er ferdig ligger vi nå på en imponerende førsteplass i årets Stigaliga. 

2018-01-09
Fornebu BTK
I helgen som var ble det spilt fire kamper som var svært avgjørende for sesongens totalresultat. Tidlig avreise til Bergen lørdag morgon med lite søvn på hele laget var så klart en utfordring. At en ikke navngitt spiller på laget glemte baggen på flyet, i tillegg til at en annen ikke navngitt spiller opplevde urovekkende mageproblemer gjorde ikke forberedelsene til det optimale.
 
Heldigvis fant taxisjåføren hallen etter 65 søk på Google maps og vi var ute i god tid.
 
Etter en powernap og litt oppvarming var vi klare for kamp. Med Eskil Lindholm som lagets kaptein kom vi spill mot Stord i første kampen. Stord som var forsterket med regjerende norsk mester Marcus Wærstad og en annen toppspiller i Kristoffer Hellerud utgjør et sterkt lag. Når de i tillegg stilte med Roy Høyland som har høy kapasitet visste vi at det skulle bli en tøff kamp.
 
Vi startet veldig bra, spesielt med at Robin kunne vinne mot Hellerud. En meget fokusert og taktisk effektiv Robin viste at ingen i Norge er sikker. Meget imponerende kamp, 3-1 til Robin. Casper var også med til femte set mot Wærstad og alle sammen viste at vi ville vinne. Når begge dobbelmatchene var spilt var stillingen 5-1. Det var herlig å se at Anton/Eskil kunne fortsette å vinne kamper på førstebordet, relativt stabil seier mot Hellerud/Wærstad. Eskil kunne avgjøre hele lagkampen etter seier mot Stords ener, Marcus Wærstad. Med stor selvtillit og glede viste Eskil som vanlig veien i lagkampen. Uansett om det er i singel, dobbel eller som coach leverer han alltid som forventet, eller mer.
 
Etter en kort pause var det kamp mot Norges bordtennis svar til Real Madrid, Laksevåg. Sesongens store og eneste favoritter, stjernene fra Vestlandet, på bortebane. En umulig oppgave.
 
Denne gangen kom imidlertid Laksevåg ikke med det som på papiret er beste lag og når vi har Eskil som er uovervinnelig er ingenting umulig. Tobias Bergman og Jimmy Ojakangas informerte både lagkamrater, dommere og publikum om at Eskild er best i verden i backhand-backhand, noe som gjorde at han kunne slå de begge to. Når også Casper/Robin vant sin dobbel og to singelkamper på andrebordet gikk vår vei ble sluttresultatet 5-5. En hyggelig og god kamp, til tross for litt diskusjoner og kort av ulike farger fra dommerne. Det er små marginer i bordtennis.
 
Etter vi på søndag morgen landet på Gardermoen (ja, du leste rett, vi spilte dagen etter i Lørenskog) var det ikke annet å gjøre enn å begynne å forberede seg for nye kamper. Igjen en god prestasjon av Robin som snur 0-11 i første set til seier med 3-1 mot Marcus Helin fra Jevnaker. Tommel opp for det! Sluttresultat 6-1 mot Jevnaker, ikke så mye annet å si om det. Man kunne se og føle at enkelte ikke hadde hodet helt på plass i denne kampen, men når alle bidrar med å vinne kamper så er laget sterkt.
 
Siste kampen var mot Eiker. Eiker som er et av lagene vi kan komme til å møte i sluttspillet. Eiker gjorde en justering fra sist gang, da de nå valgte å sette rutinerte Roar Blikken opp på førstebordet. Det kan informeres om at selv om Roar er blant de eldre i serien holder han fortsatt svært høyt nivå, både når det kommer til bordtennis og fysikk. En venstrehendt spiller med god serve og med gode bevegelser kan han spille forehand på det meste og true de beste. Utover han er det Gavin Maguire, Vegard Sandberg og Mads Meinseth på laget.
 
Det blir en veldig jevn kamp. 2-2 før dobbel etter at Anton og Eskil vunnet. Casper/Robin taper dobbel med minst mulig margin etter å ha hatt matchball. 2-4 i kampen når også Anton/Eskil tapte. På dette tidspunkt var vi nede for telling. En vanskelig situasjon å håndtere, noe vi ikke opplevd tidligere i sesongen.
 
Det som skjer da er at Casper vinner et maraton mot Roar samtidig som Eskil viser hvem som er den ordentlige Nr 1 i lagkampen. Casper-Roar spilte i en evighet og det er en av de beste kampene Casper gjort på hele sesongen. Utrolig viktig! Lange ballvekslinger og herlig underholdning blandet med alt for mye spenning.
 
Anton som vært litt anonym tidligere gnistret til da han giret opp en ekstra veksel mot Vegard Sandberg. Som forrige gang disse to lagene møttes kunne han vinne begge singelkampene. Bra returspill og aggressivitet ble avgjørende og plutselig hadde kampen snudd til 5-4. Mads Meinseth som i helgen var veldig sterk kunne dessverre vinne siste kampen og sluttresultatet ble 5-5.
 
De som har vært med på laget denne helgen og spilt øvrige kamper så langt denne sesongen er Eskil Lindholm, Casper Søndberg, Robin Pettersson og Anton Olofsson.
 
Neste runde er i februar og går i Trondheim. Ryktene i Bærum sier at Fornebu kan forsterke.
 
Hilsen Anton O

Kalender

Mai
MTOTFLS
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket